Az összes e-mailünk egy helyen? – A Gmaillel lehetséges

A 21. századi információs forgatagban sokunk több e-mail fiókot is használ, így könnyebben rendszerezi saját leveleit. Az egyetemisták gyakran használnak egy fiókot privát leveleiknek, egyet pedig az egyetem számára tartanak fent. Az üzletembereknél pedig nem ritka, hogy akár 3 – 4 fiókot is használnak párhuzamosan, attól függően, éppen milyen témában leveleznek, milyen céloknak kell, hogy megfeleljen az adott rendszer. A Gmail legújabb fejlesztésének köszönhetően minden fiókunkat elérhetjük az Androidra már kifejlesztett Gmail applikációból.

Az új applikáció

Gmail applikáció egyszerre több fiók kezelése

A hagyományos Gmail applikáció már április elejétől elérhető, és az „All Inboxes” menüpont alatt minden általunk használt fiók elérhető, nemcsak a Gmail, de a Yahoo és az Outlook fiókok is. Így a felhasználó könnyen elérheti, olvashatja és megválaszolhatja a különböző levelezőrendszerekbe érkezett üzeneteit anélkül, hogy állandóan váltogatnia kéne a különböző applikációk és internetes oldalak között.

A Gmail a felhasználók által leghasznosabbnak megszavazott „Conversation view”-t is egészen új szintre emelte. Ez a funkció segít eligazodni a hosszúra nyúlt e-mailezésekben, megkönnyítve azok átlátását és a megfelelő válasz megfogalmazását. Szerencsére a más fiókokból integrált e-mailek esetében sem kell mellőzünk ezt a méltán kedvelt funkciót, hiszen a Gmail lehetővé tette, hogy azok esetében is alkalmazható legyen.

A frissített applikációban a keresőfunkciót is fejlesztették, az automatikus keresés sokkal okosabb, így könnyítve a kulcsszavak alapján való kutakodást. Ezen kívül a grafika is megújult, több shortcut került a felületre, melyek megkönnyítik az eligazodást az alkalmazásban, illetve az előnézeteket is nagyobbra cserélték, hogy jobban átlássuk a leveleket anélkül, hogy rájuk kattintanánk.

Az alkalmazás frissítése rendkívül érdekes, érdemes esélyt adni neki, a Google Play áruházban már elérhető.