Automatikus válasz beállítása a népszerű levelezőrendszerekben

Az automatikus válasz beállítási lehetősége ideális azok számára, akik nap mint nap dolgoznak elektronikus levelekkel. Főleg irodákban, hivatalos helyeken használatos, általában azon esetekben, amikor a fiók használója több napos szabadságra, tréningre megy, vagy egyéb okból távol marad a számítógépétől. Az automatikus üzenet lényege, hogy a levelezőrendszer egy általunk rögzített sablonszöveget küldd automatikus válaszként minden beérkező levélre.

Gmail levelezőrendszer

A Gmail levelezőrendszerben az automatikus válasz beállítása igen széles lehetőségeket kínál. A fogaskerék ikonra kattintva a Beállítások menüpont Általános alpontjában található meg a szerkesztődoboz, ahol a válaszüzenet megadható. Itt nem csupán szöveget lehet rögzíteni, hanem lehetőség nyílik linkek beszúrására, kép beillesztésére illetve a szöveg teljes körű formázására is.

Automatikus válasz Gmail

A Gmail automatikus válaszbeállítása számos opciót kínál. Lehetőség van a levél tárgyának megadására, a kezdőnap, valamint opcionálisan a végnap meghatározására is. A szöveg formázására 11 különböző betűtípus és négy különböző betűméret áll rendelkezésünkre, lehetőség van továbbá a betűk formázására: lehet dőlt, félkövér, aláhúzott, illetve színezhetőek is a karakterek. Emellett a Gmail rendszerében létezik olyan opció is, melynek bejelölése esetén csak a címlistában szereplő címekről érkezett levelekre küldi a rendszer az automatikus üzenetet.

Citromail levelezőrendszer

A citromail.hu internetes címen elérhető magyar levelezőrendszerben is beállítható az automatikus válasz küldése. Az opció a jobb felső sarokban látható Beállítások menüponton keresztül érhető el. A levelezőrendszer könnyebb kezelhetősége érdekében az alpontok rövid leírása segít navigálni a megfelelő menüpont kiválasztása érdekében. Az automatikus válasz az Általános beállítások alpontban érhető el.

Automatikus válasz Citromail

A citromailben automatikus válaszként egyszerű, formázatlan szöveg állítható csak be, egyéb testre szabási opció nincs. Képet nem lehet a válaszhoz csatolni, és linket is csak szöveges formában lehet az üzenetbe illeszteni.

Freemail levelezőrendszer

A Freemail esetében szintén egy könnyen kezelhető, cserébe igen egyszerű automatikus válaszlevél beállítása érhető el. A jobb felső sarokban elhelyezett kerékikonra kattintva érhető el a Beállítások menüpont. Innen egy egyszerű, azonban minden szükséges funkcióval ellátott menübe jutunk, melynek egyik alpontja az Automatikus válasz funkció. Válaszként egyszerű, formázatlan szöveg állítható be, kép hozzá nem csatolható. Három módja állítható be: inaktív, csak válasz kézbesítés nélkül és automatikus válasz kézbesítéssel.

Automatikus válasz Freemail

Hotmail levelezőrendszer

A Hotmail (Outlook.com) levelezőrendszer a Gmailhez hasonlóan meglehetősen komplex, formázott válaszüzenet szerkesztésére alkalmas. A jobb felső sarokban látható kerékikonra kattintva érhető el a Beállítások menü. Az automatikus üzenet beállítására alkalmas alpont neve igen árulkodó: automatikus válasz küldése szabadság idején. Lehetőség van a válasz teljes körű formázására, betűtípus és betűméret megválasztására, de kép beillesztése nem lehetséges.

Mindezen felül választható olyan opció, mely szerint csak a névjegyalbumban szereplő személyek kapjanak választ. A program gondoskodik arról is, hogy azok, akik gyakran küldenek levelet az e-mail címre, csak négynaponta egyszer kapják meg az automatikus választ.

Automatikus válasz Hotmail