Aliasok kezelése az Outlook.com-nál

Számos olyan eset fordul elő a hétköznapokban, amikor vagy megváltoztatnánk a meglévő email címünket vagy éppen egy új fiókaliást társítanánk a meglévőhöz. Legyen szó egy házasság utáni névváltoztatásról, egy új munkahelyről vagy csak szeretnénk egy olyan email címet, ami nem tartalmazza a nevünket, így azt bátrabban megadjuk különböző hírlevél feliratkozásokkor, regisztrációs folyamatokban.

Az ilyen esetek mindegyikére tökéletes megoldás az email alias, azaz álnév, amikor is a már meglévő címünket egy fedőnévvel látjuk el. Az alias címre küldött levelek ugyanúgy megjelennek az elsődelges fiókunkban, továbbá levél írásakor a fiókalias nevet is kiválaszthatjuk a küldő címeként. Az Outlook.com webes levelező esetében 10 darab fiókalias létrehozására van lehetőség.

Outlook.com alias emailcím létrehozása

  1. Lépjünk be Outlook.com fiókunkba
  2. Jobb felső sarokba nyissuk a meg a Beállítások menüpontot
  3. Kattintsunk az Outlook.com-aliasnév létrehozása menüre
  4. Adjuk meg a kívánt alias címet
  5. Kattintsunk az Alias létrehozása gombra
  6. Válasszuk ki, hogy hová kerüljenek az alias címre érkező levelek (Lehet ez egy új, az alias nevét tartalmazó mappa, de akár a meglévő mappák közül is választatunk)
  7. A Kész gomb megnyomásával véglegesítsük a beállításokat
Outlook.com alias

Outlook.com alias név használata

Ha sikeresen létrehoztuk a fiókaliast, akkor azt egy levél írásakor a küldő címre kattintva könnyen kijelölhetjük. Az aliasra érkező levelek a létrehozás során megadott helyre fognak kerülni.
Fontos, hogy bejelentkezés során a login névhez használhatjuk az alias címet is, a jelszó pedig ugyan az mint az elsődleges fiók jelszava.

Fiókaliasok törlése

Amennyiben törölni szeretnénk egy alias címet, akkor keressük a fel a Beállítások oldalt majd navigáljunk az „Aliasok kezelése vagy elsődleges alias megadása” menübe.
Itt lehetőség nyílik az egyes alias címek elsődlegessé alakítására illetve a törlésére is.

Outlook.com alias kezelése