Új funkciókkal bővült a Google Saját fiók

Egy évvel ezelőtt mutatta be a Google a Saját fiók kezelőfelületet, amit azóta több mint egy milliárd felhasználó keresett fel világszerte. A Saját fiók oldalon egyszerűen és gyorsan áttekinthetjük, módosíthatjuk a Google fiókunkkal kapcsolatos biztonsági, személyes és egyéb beállítási lehetőségeket. A napokban ezen az oldalon újabb hasznos funkciók jelentek meg.

Egy segítő kéz az elveszett telefonunk megtalálásában

Ma már rengeteg személyes adatot tárolunk a telefonunkon, így különösen fontos egy elveszett készüléknél, hogy mások ne férjenek hozzá. Ha ellopták vagy elvesztettük a mobiltelefonunk, akkor nyissuk meg a Google Saját fiók oldalát majd kattintsunk a Telefon keresése résznél a Kezdés linkre. A következő oldalon válasszuk ki az eltűnt készüléket, ezután újra meg kell adnunk a fiókhoz tartozó jelszavunk. Itt számos lehetőség közül választhatunk: Csörgetés, Telefon zárolása, kijelentkezés a telefonról, az eszközön szereplő adatok törlése

Google telefon keresése lehetőségek

Mint láthatjuk, számos mód kínálkozik a telefon zárolására vagy éppen a mielőbbi megtalálására, de ne feledjük ezek a távoli módosítások csak akkor lépnek érvénybe a készüléken, ha az internetkapcsolattal rendelkezik. Ezek az opciók mind Android mind pedig iOS készülékeken rendelkezésre állnak.

Készülék zárolása távolról. Igen hasznos lehet ha egy jószándékú illető találja meg az eszközt:

Google telefon zárolása távolról

További újítás, hogy a fiókbeállításokat az előszavas kereső segítségével is előhívhatjuk, de ez még magyar nyelven nem elérhető („Ok Google, show me my Google account”).

Címkék: