Nagyméretű állományok küldése a Freemailen

Mint azt korábban, az ingyenes levelezőrendszerek összehasonlításában bemutattuk, a Freemail felhasználók akár 1 GB méretű állományt is feltölthetnek leveleik csatolmányaként. A funkció használatához lépjünk be a freemailes felhasználói fiókunkba, majd kattintsunk a levélírás gombra.

Ilyenkor a megszokott módon kezdjük el kitölteni a mezőket, majd a csatolmány résznél adjuk hozzá az elküldeni kívánt fájlt.

Freemail óriáslevél csatolmány

Amennyiben a csatolmány mérete nem haladja meg az 5MB-ot, akkor minden további nélkül a levélhez lesz hozzáfűzve és minden címzett közvetlen megkapja. Ha viszont 5MB-nál nagyobb fájlt próbálunk feltölteni, akkor a rendszer értesít bennünket, hogy a csatolmány óráslevélként lesz elküldve, azaz nem lesz közvetlen az emailhez hozzárendelve.

Freemail óriáslevél csatolmány

Ilyenkor egy internetes tárhelyre kerül fel a csatolt tartalom, amit csak az emailben található linken keresztül tölthetnek le a résztvevők a feltöltéstől számított egy héten belül.
A letöltés link automatikusa bekerül a levél aljára amint elküldtük az emailt. Ezt mi is ellenőrizhetjük, ha megnyitjuk az emailt az elküldött levelek mappán keresztül.

Freemail óriáslevél csatolmány