Így szerkesszük az Office csatolmányokat Gmailben

A Gmail felhasználók egy újabb funkcióval lettek gazdagabbak a népszerű levelezőrendszerben. Az a lehetőség már eddig is megvolt a felhasználók számára, ha egy Microsot Office csatolmányt küldünk vagy kapunk, akkor annak tartalmát, a csatolmányra kattintva megtekinthetjük. Így nem kell letölteni sőt, mi több még Office programcsomaggal sem kell rendelkeznünk, ha meg akarunk nyitni egy emailben kapott Word vagy Excel dokumentumot.

Ami viszont az újdonság, hogy mostantól nem csak megnyitni, de szerkeszteni is tudjuk a legnépszerűbb Word, Excel és PowerPoint állományokat (15 különböző Microsoft Office kiterjesztést támogat a rendszer).

Így szerkesszük az Office csatolmányokat Gmailben

Amennyiben a rendszer képes módosítani egy adott csatolmányt, akkor egy új ikon jelenik meg, ha az egér mutatóját a csatolmány fölé visszük. Az eddigi „Letöltés” és „Mentés a Google Drive-ra” funkciógombok mellett keressük a „Szerkesztés a következővel: …” opciót.

Erre kattintva egy új ablakban nyílik meg az átkonvertált Office állomány, amit tetszés szerint szerkeszthetünk, módosíthatunk. Majd a Google Drive online tárhelyünkre menthetjük el, amit persze utána a saját gépünkre is letölthetünk vagy emailben elküldhetünk / megoszthatunk.