Kézírás opció a Gmailben

A Google bővítette a beviteli eszközöket a Gmail levelezőprogramban és a Google Drive szolgáltatásban. Ezentúl a virtuális billentyűzet mellett már egy kézírás beviteli opciót is kiválaszthatunk.
A kézírás opció nemcsak a mobil vagy tablet felhasználók számára lehet hasznos funkció hanem a normál számítógépes elérés esetén is segítségünkre lehet. Ha például olyan betűket, karaktereket kívánunk beilleszteni a szövegbe, amit a billentyűzetről közvetlen nem tudunk, akkor egyszerűen az egérrel vagy a trackpadon lerajzoljuk.
De nemcsak karaktereket, hanem szavakat is felismer a rendszer. A Google Drive-ban több mint 20, míg a Gmailben több mint 50 nyelven érhető el a szolgáltatás. Köztük a kínai, japán, hindi vagy éppen orosz nyelven is használhatjuk a kézírás beviteli eszközt.

A kézírás lehetőség beállítása

  1. Kattintsunk a fogaskerék ikonra
  2. Válasszuk az Beállítások linket
  3. Az Általános fülön engedélyezzük a beviteli eszközöket
  4. Kattintsunk az Eszközök szerkesztése menüpontra
  5. A bal oldali listából válasszuk ki a kívánt nyelven a kézírás vagy virtuális billentyűzetet és dupla kattintással vagy a jobbra nyíllal helyezzük a jobb oldali bokszba
  6. Az OK gomb megnyomásával mentsük a beállításokat
Kézírás opció a Gmailben

A funkció használata

Amennyiben van legalább egy engedélyezett beviteli eszközünk, akkor a jobb oldali felső sarokban, a fogaskerék mellett található a virtuális beviteli eszköz kiválasztó ikon. Nyissuk ki a listát és válasszunk az előbb engedélyezett beviteli eszközök közül.

Címkék: