A képek új generációja a Facebookon

A Facebookon jól ismert funkció a matricák küldése, mely eddig csak a chaten és a Messenger applikációban volt elérhető. A legújabb frissítésnek köszönhetően a matricákat már az általunk feltöltött képekre is rátehetjük, illetve hozzászólásokban is alkalmazhatjuk őket.

A matricák új generációja

A matricák a felhasználók nagy kedvencei, sokkal kreatívabb módjai az érzelmek, különböző hangulatok kifejezésének, mint a hagyományos smileyk. Eddig ezeket csak a chaten és a Messenger alkalmazásban használhattuk, mostantól azonban fokozatosan több helyen is elérhetőek lesznek a Facebookon.

Képeken való alkalmazás esetén először a hagyományos módon kell feltöltenünk a képet. Ha ez megvan, és kis ikonként megjelent a kép, csak vigyük fölé az egeret, és ott lesz egy ecset ikonja, mely a kép szerkesztését jelenti. Erre kattintva megjelenik a képszerkesztő felület, ahol különböző matricákat adhatunk a már feltöltött képhez, ha pedig végeztünk a szerkesztéssel, a kép egyetlen mozdulattal közzé tehető.

Facebook matrica felhelyezés

Aki nemcsak az idővonalára, de privátban, a Messengeren is szeretne hasonlóan kreatív képeket küldeni, annak a Facebook egy külön erre a célra kifejlesztett alkalmazását, a Stickersset ajánljuk. Ezzel az applikációval ugyanazokat a matricákat szerkeszthetjük rá képeinkre, melyeket egyébként is küldenénk privát üzenetben.

A matricákat mindezeken kívül még az üzenőfalon a különböző kommentekben is használhatjuk. Ezekkel sokkal jobban kifejezhetjük az adott képhez, poszthoz fűződő érzelmeinket, az ezekre adott reakciónkat.

Facebook matrica felhelyezés útmutató

A Facebook mindig is az egyéni önkifejezésről szólt, ennek pedig remek eszközei a matricák, melyeket a mostani frissítéseknek köszönhetően egyre több helyzetben és helyen alkalmazhatunk. Az általunk közzétett képekre szerkeszthető matricák jópofa és kreatív módjai annak, hogy kicsit izgalmassá, viccesebbé tegyük saját idővonalunkat és egy kis vidámságot csempésszünk az üzenőfalra. Azok se lepődjenek meg, akik számára a frissítés még nem elérhető, a Facebook fokozatosan teszi elérhető minden felhasználó számára.

Címkék: