Drive fájlok megosztása Gmail csatolmányként

Nem újdonság a Gmail-től, hogy akár a Google Driveban tárolt dokumentumokat is beilleszthetünk egy új levélbe. Most mégis egy kicsit megújult a funkció. Korábban az így hozzáadott csatolmányok csupán egy linket tartalmaztak, amin keresztül az email fogadója letölthette azt. Mindemellett még többet is kellett kattintani a felhasználónak, mire hozzáadta a csatolmányt. További hátránya volt, hogy ha mi letöröltük az adott fájlt vagy módosítottuk az hozzáférési beállításait, akkor fogadó fél később már nem fért hozzá a csatolmányhoz. Persze ez egyes esetekben akár előnyként is szolgálhatott.

Mostantól ha a Google Driveból kívánunk fájlokat csatolni levelünkhöz, akkor választhatunk, hogy csak egy hivatkozásként szerepeljen a küldendő dokumentum (és így még marad egy kis kontrollunk az állomány felett) vagy teljes egészében az emailhez legyen hozzáfűzve az adott fájl. Természetesen ebben az esetben is él a maximális 25 megabájtos méret limit. Amennyiben nagyobb fájlokat küldenék, akkor továbbra is Google Drive hivatkozásként küldve tehetjük meg. Jó tudni, hogy az így elküldött (megosztott) állományokat nem csak Google felhasználóknak küldhetjük el. Más szolgáltatónál lévő felhasználók is hozzáférhetnek a linken keresztül.

Gmail csatolmány Google Driveból

Új levél vagy válaszlevél írásakor kattintsunk a „Fájlok beszúrása a Google Drive használatával” ikonra, majd válasszuk ki a küldendő dokumentumokat. A „Beszúrás mint” résznél választhatunk, hogy „Drive link” vagy pedig „Melléklet” alapján kerüljön csatolásra a levélbe.

Gmail csatolmány beszúrás
Címkék: