Időzített levél küldése Gmailben

Egy kérdés, ami nagyon sok Gmail felhasználó fejében már felmerült, hogy vajon lehetséges-e a méltán népszerű Gmail levelezőrendszerben időzítve, azaz egy későbbi kiküldési dátummal elküldeni a levelet.
Sajnos a válasz az, hogy jelenleg nincs ilyen funkció a Gmailben.

Azonban, mégis van arra lehetőség, hogy időzített levelet küldjünk Gmailből, mégpedig SndLatr Beta for Gmail alkalmazás használatával. A Google Chrome böngészőkhöz telepíthető kiegészítővel egy csapásra elérhető lesz az időzítő funkció.
Figyelem! Az alkalmazás telepítése során engedélyezni kell, hogy egy harmadik fél, jelen esetben a "SndLatr Beta for Gmail" szolgáltató hozzáférjen a Gmail fiókunkhoz. Ha ezt nem szeretnénk, akkor ne telepítsük a kiegészítőt. Az alkalmazás INNEN érhető el. (A Gmail már rendelkezik időzitett levélküldés funkcióval!)

A sikeres telepítés után máris egy új gomb jelenik meg a Gmail levelezőben. Az új levél írása során a Send later opcióval választhatjuk ki a küldés időpontját.
Ha bealítottunk egy időzített levélküldést, akkor a megadott időpontig a levél a piszkozatok mappába kerül és majd csak az adott időpontban lesz elküldve. A kiegészítő csak angol nyelven érhető el.

Időzített levél küldése Gmailben