Google névjegyek szerkesztése, törlése

A Google-nél számos módja van a fiókunkban tárolt névjegyek megtekintéséhez, szerkesztéséhez. Legyen szó egy androidos telefon névjegyzékéről vagy éppen Gmail kapcsolatainkról. Ezeket a kontakt adatokat a Google egységesen kezeli, így bármelyik készüléken vagy Google szolgáltatásban módosítunk rajta az a többi helyen is megváltozik.

Google címtár

Az egyik legegyszerűbb módja kapcsolatink megtekintésének, ha felkeressük a Google címtárat: https://contacts.google.com . Bejelentkezés után láthatjuk a fiókunkhoz rendelt összes bejegyzést.

Google címtár

A kapcsolat adatok szerkesztése

Minden bejegyzésnél található egy szerkesztés gomb, amivel az adott kapcsolat adatait módosíthatjuk. A „További műveletek” menü lehívásával pedig a kapcsolat törlésére is lehetőség van. Egyszerre több bejegyzést is kijelölhetünk, így azok együttes szerkesztésre is lehetőség nyílik.

Google kapcsolatok szerkesztése

Az oldal tetején lévő keresőmezőt is használhatjuk egy kapcsolat gyors megtalálásához.

Gmail címtár

A Google címtár a Gmail levelezőben is egyszerűen elővarázsolható. Amennyiben a Gmail levelezőben vagyunk, kattintsunk a bal felső sarokban lévő lenyíló menüre (Gmail). A listából válasszuk ki a „Címtár” menüt.

Gmail címtár

Természetesen itt is ugyanazokat az adatok érjük el és szerkeszthetjük, amiket a Google címtár oldalon.

Gmail kapcsolatok

Bárhol is változtatjuk meg a Google címjegyzékünket, mindig figyeljünk arra, hogy csak akkor lesz elérhető a többi felületen is a változtatás, ha internetkapcsolattal rendelkezünk az adott eszközön. Így például, ha androidos telefonon felveszünk egy új kapcsolatot, majd a számítógépünkön megnézzük a Google címjegyzékünket, akkor látjuk csak az új kapcsolatot, ha a telefonunk azóta szinkronizált a fiókunkkal. Természetesen a szerkesztés pillanatban nem feltétlen szükséges az online kapcsolat, telefonunk amint interneteléréshez jut, automatikusan frissíti az adatokat.