Gmail: így blokkolhatjuk az email feladóját

A Google levelezője eddig is élen járt a kéretlen levelek kiszűrésében, amit most tovább fokozva, egy új funkció segít a bejövő mappa tisztán tartását. A funkció lényege, hogy a Gmail felhasználóknak lehetőségük nyílik a címzettek blokkolásra, amit követően a blokkolt címről érkező újabb levelek automatikusan a Spam mappába kerülnek. A szűrők beállításával korábban is elérhettük ezt az eredményt, de a felhasználók többsége nem foglalkozott ezzel a lehetőséggel. A fejlesztésnek köszönhetően most már néhány kattintással tilthatunk bárkit.

Számos esetben előfordulhat, hogy egy olyan hírlevélre iratkoztunk fel, amiről később nem tudunk leiratkozni, vagy éppen a leiratkozás ellenére tovább kapjuk a kéretlen emaileket. Ilyen esetekben blokkoljuk a feladót, ezzel is segítve a Gmail spam szűrőjét.

A feladó blokkolása

  1. Nyissunk meg egy üzenetet attól a feladótól, akit tiltani kívánunk, majd a küldő mellett található lenyíló menüből válasszuk a < küldő > letiltása opciót.
    Gmail feladó tiltása
  2. A felugró ablakban ellenőrizzük még egyszer a küldő nevét, email címét majd kattintsunk a Letiltás gombra. Máris blokkoltuk a feladót. Az üzenetei ezentúl a Spam mappába kerülnek.
    Gmail tiltás megerősítés

Ne feledjük! A Spam mappában lévő üzenetek automatikusan törlésre kerülnek a beérkezéstől számított 30 nap elteltével.

A blokkolás feloldása

Ha meggondoltuk magunkat egy korábbi tiltás tekintetében, akkor minden további nélkül újra engedélyezhetjük a küldő felet.

  1. Válasszunk ki egy emailt a feloldani kívánt küldőtől, majd nyissuk le a tiltás során már megismert legördülő menüt.
    Gmail küldő tiltásának feloldása
  2. Válasszuk < küldő > letiltásának feloldása hivatkozást. A felugró ablakban erősítsük meg a feloldási szándékukat.
Címkék: