Facebook smiley, jelek

A napjainkban nagyon trendinek számító Facebook közösségi oldalt többszáz millió ember használja naponta a világ minden pontjáról. Képeket töltenek fel, csevegnek ismerőseikkel, bejegyzéseket írnak, vagy csak egyszerűen figyelemmel követik ismerőseik aktivitásait. Sokan azonban nem is tudják, hogy a Facebookon is lehetőség van smileyk, hangulatjelek használatára, épp úgy mint pl. az MSN csevegőprogramban, vagy az iWiW-en. A Facebookon a következő smileyk, jelek használhatóak:

Facebook smiley, jelek

Ezeket a Facebook jeleket az üzeneteinkben, chat ablakban, hozzászólások írásában és minden olyan helyen használhatjuk, ahol szöveges beviteli mező található.

2012-ben a Facebook egyik újításra révén a hangulatjelek többségét már nem csak begépeléssel érhetjük el, hanem egyszerűen kiválaszthatjuk a szövegbeviteli mezők jobb oldali szélén.

Facebook smiley, jelek

Ezzel jóval gyorsabban elérhetővé váltak a smiley-k használta, amiket pedig nem találnák a listában, a fenti gyűjteményben jelezett módon továbbra is használhatjuk.

A Facebookon már úgynevezett matricákat is használhatunk, amik a smiley-nál jóval nagyobb, részletesebben kidolgozz figurák és sok esetben egyben még mozgó animációk is. Bővebben itt olvashatsz a használatukról: Facebook matricák.