A Facebook mindent akar? – Az új videóhívás funkció

Eddig, ha okostelefonnal akartunk ingyen telefonálni, a legtöbben a Viber-hez nyúltunk, bár a minőség sokszor kívánnivalót hagyott maga után. Videóhívás esetében a Skype volt a kézenfekvő választás, a minőség azonban itt sem nevezhető kiválónak. A Facebook ezt a piaci rést találta meg, és igyekezett kitölteni a Messenger új videóhívás funkciójával.

Facebook messenger videóhívás

A videóhívás lehetősége májusban jelent meg a Messenger alkalmazásban, először azonban csak 18 országban volt elérhető, itt tesztelték, azóta pedig már Magyarországon is van lehetőség videóhívásra Messengerből.

A funkció eléréséhez nincs is szükség másra csak a Messenger applikációra mind a hívó, mind a hívott fél telefonján. Messengerben a jobb felső sarokban kell a kamera ikonra kattintani egy már megnyitott beszélgetésben, így azonnal hívható a másik fél. A kamera automatikusan selfie módban indul, de lehetőség van váltani a kameraállások között beszélgetés közben is. A kamera le is tiltható beszélgetés közben a saját oldalon, így csak a hang marad, a hívás nem szakad meg.

Facebook Messenger videóhívás funkció

A hívás ingyenes, legalábbis akkor, ha WiFi-ről próbálkozunk, ha saját 4G-s internetünkről indítunk videóhívást, akkor bizony már szívja az adatforgalmat. A videó minősége elfogadható, a Facebook azonban még dolgozik rajta, hogy a felhasználó valódi élményben részesüljön, a Facebook pedig lenyomhassa vetélytársait a piacon.

A videóhívás funkció beillesztése a Messengerbe egy hosszú távú cél része, melynek végén a Messenger egy olyan platformmá válik, melybe különböző applikációk építhetőek be, hogy a felhasználók többször visszatérjenek hozzá. Egyelőre lassan, de biztosan haladnak a cél felé, a következő lépés állítólag különböző játékok beépítése a Messengerbe, melyekkel a felhasználók egymást közt játszhatnak, ezzel is visszacsalogatva őket a Messengerhez.