Skype-olás skype nélkül?

A Skype-ot senkinek sem kell bemutatni, az alkalmazás világszerte népszerű, több millióan használják üzenetküldésre, telefonálásra és videóhívásra is. Egészen idáig mindezen funkciók eléréséhez a csevegőprogramot le kellett tölteni a számítógépre vagy telefonra, a Microsoft újításával azonban ez mostantól nem szükséges.

Skype for Web

Azok, akik nem rajongtak igazán a Skype alkalmazásért, ám szerették volna kihasználni annak előnyeit, most örülhetnek, hiszen megérkezett a Skype for Web. Ez nem más, mint a Skype böngészős változata, melyet az elmúlt hónapokban az USA-ban és az Egyesült Királyságban teszteltek, mára azonban már világszerte elérhető a webes kliens.

A Skype for Weben az összes népszerű funkció elérhető, lehet chat-elni, hívást indítani és fogadni, a videóhívás is elérhető, és a fájlküldési és fogadási funkciót is megtartották, mindezt anélkül, hogy az alkalmazást magát le kellene tölteni. Ehhez csupán meg kell nyitni a web.skype.com vagy a skype.com oldalakat, bejelentkezni egy már meglévő fiókkal, és a program a megnyitott lapon fut. A Skype for Web elérhető Internet Explorerből, Chromeból, Firefoxból, amennyiben Windowsból vagy OS X-ből futtatjuk, illetve már Chrome OS és Linux felhasználók számára is, annyi korlátozással, hogy a Chrome OS felhasználók csak a chat funkciót érik el. Ezen kívül a videó- és hanghívások eléréséhez először le kell tölteni egy bővítményt, ezen funkciók csak a bővítmény telepítése után fognak működni.

Skype használata böngészőből

A Skype for Web szélesebb körben elérhetővé teszi az alkalmazást, hiszen már nem kell a letöltéssel fáradozni, így nagyobb eséllyel használják majd azok is, akik csupán egy-egy ismerősükkel szeretnének csevegni, és ezért eddig nem feltétlenül töltötték le az applikációt. A tesztek alapján a Skype for Web jól működik, a hívások minősége jó, nem késik, és a videó is megfelelően vizsgázott.

Érdemes kipróbálni, hiszen ingyenes, gyors a hozzáférés, a magyar felhasználók nagy örömére pedig az elérhető nyelvek közé bekerült a magyar is, még vonzóbbá téve így a Skype for Webet Magyarországon is.

Címkék: