Nem mindenhol szükséges a pontot kiírni egy email címben

Mind az üzleti életben, mind a magánfelhasználás során elterjed, ha valaki a teljes nevét használja az email címben, akkor többnyire a ponttal választják el a vezetéknevet és keresztnevet. Ezzel jól látható módon elkülöníthető a két név, ami sokszor hasznos, főleg egy nemzetközi levelezés bonyolítása során. Ilyenkor a pont az email cím része, így annak elhagyása azt jelenti, hogy helytelenül adtuk meg a címet, és az üzentet nem fogja megkapni a felhasználó. Legalábbis túlnyomó részt, a Gmail-nél máshogy gondolják.

Egy Gmail címben mindegy hova tesszük a pontot

A Gmailnél nem számít, hogy az adott címben hol szerepel pont, vagy egyáltalán szerepel-e, minden variáció ugyan arra a címre mutat. A következő variációk teljesen azonosak a Gmailnél:

  • Minta.Nev@gmail.com
  • Mint.Anev@gmail.com
  • Mint.a.Nev@gmail.com
  • M.I.N.T.A.N.E.V@gmail.com
  • mintanev@gmail.com

Mint látható, Gmail figyelmen kívül hagyja a pontokat és a nagybetűket, így nem kell aggódni, ha pont nélkül küldtük a levelet egy Gmail címre. Igaz ez a bejelentkezés során is, - ha Gmail fiókunkba jelentkezünk be - ott sem számít a pont megléte. Ugyan ez igaz a Facebook email címet használók számára is, ott sem veszik figyelembe a pontot.

Gmail - Pont használata

Más szolgáltatóknál számít

Az itthon népszerű levelezők közül a Freemail, Citromail, Hotmail (Outlook.com) vagy éppen a Yahoo Mail esetében is szükséges a pontot figyelembe venni az email cím megadásakor.

 

Címkék: