Freemail - Olvasottság visszajelzés beállítása

Sokszor izgatottan várjuk a választ egy-egy elküldött emailünkre, de a legtöbb esetben még abban sem lehetünk biztosak, hogy a címzett egyáltalán látta a levelünket. Az ilyen esetekben igazán hasznos lehet a hazai Freemail levelezőrendszer által nyújtott "Olvasottság visszajelzés kérése" opció.

A funkció használatával visszajelzést kaphatunk (nem minden esetben), ha a címzett megnyitotta a levelet. Ez a lehetőség nem újdonság az elektronikus levelezőrendszereknél, de sok rendszer nem támogatja, továbbá a felhasználó is dönthet a visszajelzős mellőzése mellett.

Így kapcsolhatjuk be a visszajelzés kérést

  1. Lépjünk be Freemail postafiókunkba
  2. A megjelenő Rendszerjellemzők almenüben keressük az Olvasottság visszajelzés kérése részt
  3. Állítsuk Igen állásra a választógombot
    Freemail olvasottság visszajelzés beállítása
  4. A Mentés gomb megnyomásával érvényesítsük a változtatásokat

Ezután minden egyes elküldött levélnél a Freemail automatikusan visszaigazolást fog kérni, amennyiben a partner rendszer erre lehetőséget ad.

Ha csak ritkán használnák ezt a funkciót, akkor van egy gyorsabb út az aktiváláshoz

Egy email írásakor (lehet ez egy válaszlevél is) kattintsunk a Lehetőségek legördülő menüre, majd tegyünk egy pipát a "Visszaigazolást kérek" sor elé. A rendszer megkérdezi, hogy kívánjuk-e alapértelmezetté tenni szolgáltatást, itt válasszuk a Nem gombot, amennyiben csak az aktuális levélre kívánjuk érvényesíteni.

Freemail visszajelzést kérek

Mi következik ezután?

Két lehetőség van:

  • A címzett levelezőrendszere nem támogatja a funkciót, így mi nem kapunk visszajelzést arról, ha megnyitják a levelünket.
  • A címzett levelezőrendszere támogatja a funkciót és a címzettnél megjelenik egy kérdés, amiben eldöntheti, hogy kíván-e visszaigazolást küldeni a feladónak vagy sem.

Tehát láthatjuk, csak abban az esetben kaphatunk email olvasottságáról visszajelezést, ha a partner rendszer is támogatja az opciót, és a címzett engedélyezi a visszajelzést. Ha használjuk ezt a lehetőséget, akkor ennek tudatában tegyük. Ha nem érkezett visszaigazolás, sok esetben nem jelenti azt, hogy a címzett nem olvasta a levelet.

Ki támogatja?

Itthon a négy legnépszerűbb ingyenes levelező közül a Gmail és a Hotmail / Outlook.com nem támogatja viszont a Citromailnél és a Freemailnél működik a funkció, azaz kaphatunk visszajelzést emailünk megnyitásáról, ha a címzett beleegyezik.

Ezt látja egy Citromailes felhasználó egy visszaigazolást kérő emailnél:

Citromail visszaigazolást engedélyező kérdés
Címkék: