Hotmail bejelentkezés egyszer használható kóddal

Általában ha nyilvános számítógépen használunk olyan internetes szolgáltatást, amihez egy bejelentkezés során meg kell adnunk felhasználónevüket és jelszavunkat, olyankor sokkal könnyebben előfordulhat, hogy illetéktelenek megkaparintják belépési adatainkat. A különböző kémprogramok észrevétlenül menthetik el a begépelt adatokat. Ha mégis nyilvános számítógépen adnánk meg belépési adataink bármely weboldalon, legyünk mindig figyelmesek. Különösen olyan szolgáltatások igénybevételénél, aminek illetéktelen kezekbe való kerülésekor akár anyagi kárunk is származhat (pl.: internet bank).

Ma már több olyan szolgáltatás létezik, ami a biztonságosabb belépés érdekében valamilyen plusz tényezőt vezetett be, pl. a bejelentkezéskor SMS-ben kapott kód segítségével tudunk csak belépni. Ha egy adott szolgáltatásnál nem áll rendelkezésre semmilyen biztonságos bejelentkezést elősegítő funkció, akkor az is megoldás lehet egy nyilvános gép használata után, hogy amint lehet a saját számítógépünkön felkeresve az adott szolgáltatást, megváltoztatjuk jelszavunk.

Szerencsére a Hotmail ingyenes levelezőrendszernél kitaláltak egy olyan bejelentkezési módot, amit kifejezetten az ilyen, nyilvános számítógépeken való belépéskor ajánlott is használni. Neveztessen, ha felkeressük a Hotmail belépési felületét, akkor a bejelentkezés gomb alatt találhatunk egy olyan linket, hogy "Bejelentkezés egyszer használható kóddal".

Hotmail bejelentkezés egyszer használható kóddal 1

Nincs szükség jelszavunk megadására, csupán segítséggel hívjuk ezt a funkciót, megadjuk felhasználónevünk, majd a korábban a Hotmail fiókhoz rendel mobiltelefonszámunk.

Hotmail bejelentkezés egyszer használható kóddal 2

Ezután kattintsunk a kód elküldése gombra. Rövid idő után meg is kapjuk SMS-ben az egyszer használható belépési kódot.

Hotmail bejelentkezés egyszer használható kóddal 4

Írjuk be a böngészőbe a kódot és máris hozzáférünk a fiókunkhoz, és még a jelszavunk sem kellett begépelni.

Hotmail bejelentkezés egyszer használható kóddal 3

Ez egy nagyon jó módszer a nyilvános számítógépekről való belépéshez, így érdemes is ezt használni.

Ne feledjük a Hotmail fiókunkhoz hozzárendelni telefonszámunk, hogy elérhető legyen ez a funkció. A beállítások menüben keressük a fiókadatokat, majd a "Jelszó és biztonsági adat" részt, ahol megadhatjuk / módosíthatjuk mobiltelefonszámunkat.

Címkék: