Freemail regisztráció

A freemail.hu címen keressük meg az „Új fiók létrehozása” feliratot, majd kattintsunk rá. A rendszer elkéri a vezeték- és keresztnevünket, születési dátumunkat, majd megadhatjuk az azonosítónkat: ez lesz a felhasználói nevünk, amely a @freemail.hu rész elé kerül az e-mail címünkben. A rendszer jelzi, ha az adott név már foglalt, ilyenkor újat kell választani, melyben segítségünkre siet néhány alternatív lehetőséggel, melyek közül választhatunk, de akár teljesen új nevet is kitalálhatunk.

Meg kell adnunk a jelszót, amelyet majd használni akarunk. Ezt kétszer is be kell gépelnünk, hogy a rendszer tudja, biztosan nem írtuk el véletlenül. Egy kijelzőn látjuk, hogy az adott jelszót milyen erősségűnek ítélik meg (az erős jelszó legalább 8 karakter hosszú, tartalmaz kis- és nagybetűket, számokat és egyéb írásjeleket is).

Ezután már csak személyes adatokat kell megadnunk: a nemünket, irányítószámunkat, végzettségünket stb. A rendszer az érdeklődési köreinkre is rákérdez. Mindezekre promóciós okokból van szükségük a későbbi reklámozás miatt.

Ha elfelejtenénk a jelszavunkat, akkor emlékeztető kérdéssel is bejuthatunk majd a fiókunkba, ennek érdekében pedig meg kell adnunk egy kérdést és egy ahhoz tartozó választ. Érdemes olyasmit kérdezni, amire csak mi tudjuk a választ (például mi volt az első tanárod neve). Egy másodlagos e-mail címet is beállíthatunk, így ha például nem lépnénk be 90 napig a freemailes címünkre, és figyelmeztetne minket a fiók törlése, tudják ezt jelezni nekünk, de ide is kérhetünk instrukciókat majd, ha elfelejtettük a jelszavunkat, és nem sikerül belépnünk.

Végül a megjelenő képen látható betűket ellenőrzésképpen be kell gépelnünk. A regisztráció ezzel befejeződik, az e-mail cím máris használható!

Jelszó emlékeztető

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos a jelszó emlékezető és az alternatív email megadása. A legtöbben ennek fontosságára csak akkor döbbenek rá, amikor már késő, ugyanis ha elfelejtettük jelszavunkat és nincsenek az említett adatok valamelyike megadva, akkor nincs lehetőség, hogy más módon hozzáférjünk Freemailes levelesládánkhoz. Azaz a teljes levelezésünk odaveszik és a még címtárban lévő kapcsolatainkat sem tudjuk értesíteni, hogy nem férünk hozzá leveleinkhez.

Freemail jelszóemlékeztető beállítás

A jelszó visszaállító lehetőségeket nem csupán regisztrációkor, hanem bármikor később is megadhatjuk. Lépjünk be profilunkba és kattintsunk a "Beállításaim" menüpontra, majd válasszuk a jelszóemlékeztető linket. Itt az utasításoknak megfelelően kitölthetjük a kívánt adatokat, hogy a jelszó elvesztése estén legyen lehetőségünk a saját fiókunk hozzáféréshez.