Freemail törlése

Amennyiben arra az elhatározásra jutunk, hogy végelegesen törölni szeretnénk a Freemail postafiókunkat, akkor a következő lehetőségeink vannak. Alapesetben, ha 90 napig nem lépünk be a Freemail levelezőrendszerbe, akkor a fiókunk automatikusan inaktív állapotba kerül. Ez azt jelenti, hogy a fiók tartalmát teljes mértékben törlik, azonban az érvényes felhasználónév és jelszó párossal a 90 nap eltelte után bármikor újra aktiválhatjuk a postafiókot. A tartalma ugyan üres lesz, azonban az adott email cím újra érvényes és használhatóvá válik.

Ha úgy látjuk, hogy többé nem lesz szükségünk az adott fiókra, akkor a teljes, azonnali törlésre is lehetőség nyílik.

A Freemail fiók törlése:

  1. Az érvényes felhasználónevünkkel és jelszavunkkal jelentkezzünk be a Freemail rendszerbe
  2. Bal oldalt kattintsunk a "BEÁLLÍTÁSOK" linkre
  3. Az újonnan megjelenő menüsor alján keressük a "Postafiók törlése" linket, majd kattintsunk rá
  4. A fiók törléséhez meg kell adni aktuális jelszavunkat, majd a "Törlés" gombra kattintva törölhetjük a fiókot (A fiókban található minden adat visszavonhatatlanul elvész!)
  5. Kattintsunk az "OK" gombra a befejezéshez

Szerencsére amiatt nem kell aggódnunk, hogy a törölt email címet most bárki újra regisztrálhatja, ugyanis mind az inaktív mind a törölt fiókazonosítók nem regisztrálhatóak újra a rendszerbe!

Míg inaktív fiók esetén az aktuális jelszóval újra megkaparinthatjuk az adott Freemail címet, addig egy törölt azonosítónál senki nem juthat többé a törölt email azonosítóhoz.