Hotmail belépés

A hotmail.com (outlook.com) vagy az outlook.hu címen elérhető felületen írjuk be a Hotmail (Outlook.com) azonosítónkat, valamint érvényes jelszavunkat majd kattintsunk a Bejelentkezés gombra. A belépés tehát gyors és egyszerű, ha azonban valamiért mégsem járnánk sikerrel, a jelszómező alatti szövegre kattintva jelezhetjük, hogy nem érjük el a fiókunkat.

Ezután csak válaszolnunk kell a kérdésekre, melyek alapján megpróbál segíteni a rendszer: attól függően, hogy elfelejtettük a jelszavunkat vagy valami más hibát gyanítunk, más és más tanácsot kapunk. Alapvetően az új jelszó létrehozása is nagyon egyszerű, a felhasználói nevünk (email címünk) megadása mellett a kapott képen megjelenő betűket kell legépelnünk, és megkapjuk az utasításokat az új jelszó beállításához.

A Hotmailnél (Outlook.com), sok más levelezőrendszerrel ellentétben, már a regisztrációkor kötelező megadunk legalább egy olyan opciót, aminek a segítségével visszaállíthatjuk elfelejtett jelszavunkat. Ha elfelejtjük jelszavunkat, akkor így nehezen fordulhat elő, hogy többé nem férünk hozzá fiókunkhoz.
A jelszó megőrzése mellett fontos azonban ezen visszaállítási opciók karbantartása is. Kettő lehetőség közül választhatunk, mobil telefonszám és alternatív email cím (A korábban használható biztonsági kérdés és válasz opció megszűnt). Tehát ha valamelyik elérhetőségünk megváltozott és azt az adatot a Hotmail fiókunkban is használtuk, akkor célszerű ilyenkor ott is frissíteni, pl. ha új telefonszámunk van, vagy megváltozott az alternatív email címünk.
Ezen beállításokat bármikor megváltoztathatjuk, csak lépjünk be Hotmail postafiókunkba, majd a beállítások menüben keressük a "Jelszó és biztonsági adat" szekciót.

A Hotmail (Outlook.com) bejelentkezéshez használhatunk egyszer használható kódot, amit a korábban a fiókunkhoz kapcsolt telefonszámra kérhetünk. Használjuk ezt az opciót, ha például nyilvános, sokak által használt számítógépen kívánunk belépni Hotmail fiókunkba.

Ha belépésnél bepipáljuk a „Bejelentkezve szeretnék maradni” opciót, akkor mindaddig bejelentkezve tart minket a rendszer, amíg a kijelentkezés gombra nem kattintunk, vagy éppen törüljük a böngészőben tárolt cookikat. Ezt a funkciót csak saját felhasználású eszközön válasszuk.