Hotmail bejelentkezés

A hotmail.com (outlook.com) vagy akár az outlook.hu cím begépelésével jutunk a levelezőrendszer főoldalára: itt a jobb oldalon adható meg a Hotmail (Outlook.com) azonosítónk, amely gyakorlatilag egy felhasználónév. A bejelentkezéshez még szükségünk lesz az aktuális, érvényes jelszavunkra is, majd ha ezt is begépeltük, akkor kattintsunk a bejelentkezés gombra.

Ha bepipáljuk a "Bejelentkezve szeretnék maradni" jelölőnégyzetet, akkor ugyanazon a számítógépen mindaddig bejelentkezve maradunk, míg kijelentkezés linkre nem kattintunk. Csak olyan számítógépen alkalmazzuk ezt az opciót, amihez csak mi férünk hozzá, különben könnyen előfordulhat, hogy illetéktelenek kezébe kerül a Hotmail (Outlook.com) postafiókunk.

Ha egy másik számítógépről, például nyilvános internetkávézóból jelentkezünk be, akkor kérhetünk egyszer-használatos kódot is, amely csak egyszer, az adott belépésnél működik. Ilyenkor a jelszavunk begépelésére sincs szükség, csupán az SMS-ben kapott egyszer használható belépési kóddal tudunk bejelentkezni.
A funkció használatához elengedhetetlen, hogy a felhasználó fiókunkhoz a mobiltelefonszámunk hozzá legyen rendelve, máskülönben nem tudunk SMS-ben kapott kóddal belépni. A bejelentkezési felületen kattintsunk a „Bejelentkezés egyszer használható kóddal” hivatkozásra, adjuk meg felhasználói azonosítónkat (email címünket) és telefonszámunkat a „Kód elküldése SMS-ben” gombbal igényeljük az egyszer használható bejelentkezési kódot.

Elfelejtett jelszó?

Ha nem sikerül bejelentkezni Hotmail (Outlook.com) fiókunkba, annak számos oka lehet. Legtöbbször a felhasználók csak elírják felhasználónevüket vagy jelszavukat. Ellenőrizzük újra a beírt adatokat, figyeljünk a kis és nagybetűk használatára, a jelszónál ugyanis a rendszer különbséget tesz köztük.

Ha ezek után sem sikerül bejelentkezni vagy elfelejtettük jelszavunkat, akkor a bejelentkezési oldalon kattintsunk a „Nem éri el fiókját?” linkre majd válasszunk a felkínált megoldási útmutatókra.

Tartsuk figyelemben, hogy a jelszó helyreállításához szükséges, hogy be legyen állítva másodlagos email cím vagy telefonszám az Outlook.com fiókunkba.