Tv-műsor

Az internet használatával a néhány éve még minden háztartásban kötelező kelléknek számító televíziós műsorújságok háttérbe szorultak: az aktuális tv-műsor nemcsak könnyen elérhető néhány kattintással, hanem számtalan információt tudunk meg azonnal a műsorokról, sőt elolvashatjuk más felhasználók véleményeit vagy megoszthatjuk a sajátunkat.

A gyakorlatilag valódi vetélytárs nélkül működő legnépszerűbb magyar online műsorújság a port.hu címen érhető el. Több tucat magyar és külföldi csatorna, akár kisebb televíziók teljes műsorújságja napokra előre elérhető.

A hagyományos műsorújságok, például a TVR Hét és társai másik legnagyobb ellensége a set-top box elnevezésű tárgy, melyet a kábelszolgáltatók szoktak a csomagrendelések mellé adni. Ezek az eszközök különböző beépített funkciókkal rendelkeznek, például némelyikkel felvehetjük vagy visszatekerhetjük az adást, elérhetjük az adott csatorna speciális felületét, ahol korábbi műsorokat nézhetünk meg stb. Az ilyen eszközök mindig alkalmasak arra, hogy a tv-műsort könnyedén böngészhessük – akár épp a tévé előtt ülve.