Térkép

Az internet térhódításával egyidejűleg megjelentek az első online térképek is, amik még igen kezdetleges voltak, többnyire csak az egyes nyomtatott térképek digitalizált másolatait láthattunk.
Már ezek az online elérhető térképek is nagy előre lépést jelentettek a korábban használt, csak nyomtatott formában elérhető térképekkel szemben. Korábban egy városi vagy országos térkép beszerzése elengedhetetlen volt például egy utazás során, de számos más esetben is könnyen kevésnek bizonyosodhatott az otthonról elérhető térképállomány. További hátrány a nyomtatott térképeknél, hogy az évek múltán könnyen elavulhatnak, az egyes úthálózatokat, közlekedési körülményeket már nem a valóságnak megfelelően mutatják.
 
Mára szerencsére a helyzet megváltozott, és olyan részletes naprakész térképekkel találkozhatunk az interneten, amin keresztül a Föld bármely szegletébe bepillantást nyerhetünk. Nem csak az adott hely földrajzi, domborzati elhelyezkedését tekinthetjük meg, hanem műholdakról készített, valós, felülnézeti képeket láthatunk a keresett helyről.
További hasznos szolgáltatások is fellelhetőek a legnépszerűbb térkép oldalakon, mint például útvonalat tervezhetünk vagy éppen a mások által az adott helyen készített képek között nézelődhetünk.
Útvonaltervezésnél sok városban már nem csak gépjárműs útvonaltervezést használhatunk, hanem a helyi tömegközlekedést választva a rendszer felajánlja a lehetséges útvonalakat, továbbá akár gyalogos útvonaltervezést is készíthetünk.
BKV térkép
Budapest térkép
Google térkép