Időkép.hu

Az Időkép az egyik legismertebb magyarországi időjárással foglalkozó portál: az idokep.hu címen elérhető oldalt 2004-ben indították. Az elmúlt években az oldal számtalan saját fejlesztésbe kezdett: a határon túli terjeszkedés mellett saját időjárási mérőhálózatot alakított ki.

Egyedülálló módon az előrejelzések kialakításában a látogatók tapasztalataira is nagy hangsúlyt fektetnek. A látogatók a területükön éppen uralkodó időjárási viszonyokról azonnali tájékoztatást adnak egymásnak, amelyben sokszor az Időkép százezres nagyságrendűre nőtt Facebook-oldala is remek terepet jelent.

2008-ban online időjárási témájú televízióadást indítottak, 2010-ben pedig Budapesten telepítettek egy saját meteorlógiai lokátort, amelyet az ország több területén újabbak követtek. Szintén említést érdemel a folyamatos kiépítés alatt álló önálló villámdetektor-rendszerük is. Az oldal tehát a folyamatos és pontos információszolgáltatáson kívül saját kutatásokat és időjárási értesüléseket is felhasznál a tartalma kialakításakor.