Hotmail regisztráció

Az outlook.com cím begépelése után elénk táruló oldalon keressük meg a „Regisztráció” feliratot, erre kattintva jutunk el az regisztrációs felületre. Alapvetően egy Microsoft felhasználói fiókot hozunk létre, amely több Microsoft-szolgáltatáshoz használható. A regisztráció során először töltsük ki a vezetéknév, utónév mezőket, majd válasszunk felhasználónevet. Az „Új e-mail címet is létrehozhat” feliratra kell kattintani, az így megjelenő mezőbe kell kitalálnunk a felhasználói azonosítónkat. Ez lesz az email címünk első (@ előtti) része (Microsoft fiókot létrehozhatunk új email cím kiépítése nélkül is, ilyenkor a felhasználónév mezőbe a már meglévő email címünket kell megadnunk, ami lehet más szolgáltatónál is). Kiválaszthatjuk a @ után részt is, mégpedig az outlook.hu, outlook.com vagy hotmail.com végződés közül. Amint elkattintunk a felhasználónév mezőből a rendszer rögtön ellenőrzi az elérhetőségét, ha már foglalt akkor felajánl néhányat de újjal is próbálkozhatunk amíg nem sikerül találni egy szabad címet.

A továbbiakban adjuk meg választott jelszavunkat, a születési dátumot, valamit legalább egyet az alternatív elérési módok közül (másodlagos email cím, telefonszám). Végül a megjelenő képen található betűket kell megadnunk, hiszen ezzel bizonyítjuk, hogy valódi emberek vagyunk, és nem egy program igyekszik új címet készíteni. A „Fiók létrehozása” gombra kattintva alkossuk meg Microsoft fiókunkat.

Az alternatív elérési módoknál mindenképp valós adatokat adjunk, ugyanis ha elfelejtjük jelszavunkat, akkor csak ezeken az egyéb elérési módokon keresztül kérvényezhetünk újat. Korábban lehetőség volt biztonsági kérdés – válasz beállítására is, de ez - mint több más nagy szolgáltatónál - a Hotmail (Outlook.com) rendszernél is megszűnt.
Egyedülálló módon egy Hotmail fiók regisztrációkor legalább egy elérési módot kötelezően meg kell adni, így későbbiekben könnyen elkerülhetjük azt, hogy teljesen elveszítsük hozzáférésünket a fiókunk alól. Ezek az adtok a regisztráció után, később is módosíthatóak, így érdemes odafigyelni, hogy mindig az aktuális elérhetőségek legyenek megadva.

A beállításhoz lépjünk be Hotmail (Outlook.com) fiókunkba, majd keressük Fiókbeállítások menüt, ahol a Biztonság és jelszó oldal alatt konfigurálhatjuk be a másodlagos elérési módokat