Gmail törlése

A Gmail-nél a hazai a levelezőszolgáltatókkal (pl. Freemail, Citromail, Indamail) ellentétben jóval több lehetőség van egy fiók megszüntetésére vagy éppen inaktiválásra.
Nem utolsó sorban attól sem kell tartanunk, ha 90 napig nem lépünk be a Gmail vagy egyéb Google szolgáltatásba, akkor inaktívvá válik fiókunk és törlik annak teljes tartalmát, mint például az említett hazai szolgáltatóknál.

Így az a verzió nem működik, hogy hagyjuk fiókunkat, nem lépünk be, majd néhány hónap múlva úgyis inaktív lesz és törlik a tartalmát. Pontosabban az inaktiválás folyamata a Google-nél is megvan, ami alapesetben 9 hónap, de magunk is személyre szabhatjuk az inaktiválási időkorlátot.
Az inaktív fiókba ugyanúgy megérkeznek a bejövő emailek és a fiók tartalmát sem törli a Google, így azok akár több éves inaktív állapot után is elérhetőek.

Ha törölni akarjuk a Gmail fiókunkat, akkor a teljes Google regisztrációnkat kell megszüntetni, ezzel együtt a Gmail szolgáltatásban tárolt információk is törlésre kerülnek. (A végleges törlés előtt még a teljes Google fiókunkat lementhetjük)

A Google fiók törlését a következőképp tehetjük meg:

  1. Az érvényes felhasználónevünkkel és jelszavunkkal jelentkezzünk be a Google rendszerbe
  2. Navigáljunk a jobb felső sarokban található profil lenyíló menüre, majd kattintsunk a "Fiók" linkre
  3. Keressük az oldal alján található "Fiókkezelés" szekciót, és válasszuk a "Fiók lezárása, és a vele kapcsolatos összes szolgáltatási adat törlése" opciót
  4. Válasszuk ki az összes felsorolt Google terméket, melyhez hozzáférésünk van (Csak abban az esetben törölhető a Google fiók, ha az itt felsorolt szolgáltatások mindegyikét kiválasztjuk és tudomásul vesszük, hogy valóban törölni kívánjuk a teljes fiókot.)
  5. A "Jelenlegi jelszó" mezőbe adjuk meg érvényes jelszavunkat
  6. Pipáljuk be a következő opciókat:
  7. - "Igen, törölni akarom a fiókomat."
    - "Igen, megértettem, hogy továbbra is felelős vagyok a függőben lévő pénzügyi tranzakciókért."
  8. Kattintsunk a "A GOOGLE FIÓK TÖRLÉSE" gombra


A művelet elvégezése után töröltük az egész Google fiókunkat, beleértve az összes szolgáltatásban található adatainkat, tevékenységeinket is.