Citromail törlése

Mint a legtöbb regisztrációt megkövetelő weboldalnál / szolgáltatásnál, a Citromail-nél is lehetőség van az adott fiók törlésére. Ha nem kívánjuk tovább használni a Citromail-es postafiókunkat, akkor fiók törlését választva teljes mértékben és visszavonhatatlanul megválhatunk elektronikus levelesládánktól.

A Citromail esetén a következőképp törölhetjük fiókunkat:

  1. Az érvényes felhasználónevünkkel és jelszavunkkal jelentkezzünk be a Citromail rendszerbe
  2. Navigáljunk a bal felső sarokban található "Beállítások" gombra
  3. A megjelenő menüben válasszuk a Postafiók törlése hivatkozást
  4. A törlés véglegesítéséhez adjuk meg érvényes jelszavunkat, illetve kattintsunk a Nem vagyok robot felirat előtt lévő négyzetbe
  5. Kattintsunk a "fiók végleges törlése" gombra

 


Miután elmentettük a törlési szándékunkat a rendszer automatikusan kijelentkeztet bennünket a Citromail postafiókból és törli annak minden adatát.
Másik megoldás egy fiók törlésére, hogy egyhuzamban, 90 napig nem jelentkezünk be a fiókba, ekkor inaktívvá válik a fiók és ugyancsak visszavonhatatlanul törlik a fiók teljes tartalmát és egyben az email címet, így az újraaktiválás nem lehetséges.

Az inaktiválás során vagy a felhasználó által törölt fiókok azonosítóit a megszűnéstől számított két éven belül nem lehet újra regisztrálni. Ez arra az estre jó megoldás, hogy elkerülhető a törölt fiókok újra regisztrálásából eredő visszaélések. Viszont a felhasználókat még inkább arra ösztönzi, hogy tartsák figyelemben a 90 napos inaktiválási időkorlátot, máskülönben ennek beteljesülése esetén saját maguk sem kezdeményezhetik a fiók újraregisztrálását.